Naturlig & Ekologisk Hudvård

 

 

 Ekologiska hudvårdsprodukter som är skonsamma både för dig och naturen

 

 

Fuktgivande kräm  (C-vitamin) 50 ml 200 kr  Gör huden slätare och spänstigare 

 Innehåll:  örter (infusion)*, aloe vera*,  sojaolja*, rapsolja*,  tistelolja*, avocadoolja*, druvkärnolja*,  nyponfröolja*,  sheasmör*, mjölksyra (av vegetabiliskt ursprung),  A-vitamin, C- vitamin, E-vitamin, VE-fett,  vegetabiliskt glycerol,  karbamid,  MF-fett,  phenoxyglycerin (vegetabilisk), eteriska oljor (växtparfym)  * = ekologisk

Krämen appliceras 2 gånger dagligen

 

 

 

 

 

 

 

 

Ekologisk fuktkräm med hampa 50 ml 200 kr 
Med bl.a rosenblommor, och lugnande örter Lugnar och mjukgör huden.

Innehåll: örter (infusion) *, aloe vera*, rosenblomsvatten*, hampafröolja*,  mandelolja, sojaolja, nyponfröolja, VE-fett,  sheasmör*,  MF-fett,   A vitamin, C-vitamin, E-vitamin,  och  vegetabiliskt glycerol, karbamid,  phenoxyglycerin (vegetabilisk) eteriska oljor (växtparfym).  *= ekologisk 

Krämen appliceras 2-3 gånger dagligen

 

 

 

 

 

 

 




 

Vi använder endast miljövänliga, naturliga ingredienser som inte är testade på djur.
Fri från mineraloljor och syntetiska ämnen.  I våra produkter använder vi: ETERISKA, VEGETABILISKA OLJOR från Crearome.

 

Våra ingredinser

Aloe vera

Aloe vera har lugnande effekt och lindrar irriterad hud

 

Avocadoolja
Olja utvunnen ur avocadons fruktkött. Halvfet, mild och näringsrik. Bra i de flesta produkter samt vid torr och trött hud som saknar lyster.

 

Druvkärnolja
Druvkärnolja - en perfekt massageolja - näringsrik och full av antioxidanter.

 

Jojobaolja
Jojobaolja kallpressad är en halvfet, lätt och mild olja med vaxaktiga fettsyror som ger skydd utan att vara för fet. Håller huden fortsatt mjuk. Används i alla typer av produkter

 

Mandelolja
Mandelolja är en uppskattad olja inom hudvård. Den är mild, mjukgörande, icke-irriterande, och gör huden mjuk, len och smidig

 

Nyponrosfröolja
Nyponrosfröoljan är den enda vegetabiliska oljan som har ett naturligt innehåll av retinsyra (A-vitaminsyra). E-vitamin är tillsatt för en längre hållbarhet. Ekologisk.
  • En torr olja rik på linol- och linolensyra.
  • Välgörande för normal till fet samt mogen hud.
  • Ekologisk
Ekologiskt rosenblomsvatten
Ekologiskt rosenblomsvatten med lindrande, svalkande och svagt sammandragande verkan. För alla hudtyper.
  • Rosenblomsvatten
  • Passar alla hudtyper
  • Speciellt välgörande för oren hud
Sesamolja
Sesamolja är högklassig hudvård med sesamolja.
  • Rik på linolsyra
  • För kroppsvård
  • Massage
  • Hårinpackning
En doftfri sesamolja. Användning av naturliga basoljor som sesamolja för skönhets- och kroppsvård är välkänt sedan urminnes tider. Rena oraffinerade oljor är viktiga beståndsdelar i högklassig hudvård, kosmetik och produkter för välbefinnandet.
 
E-vitamin
Naturidentiskt E-vitamin som fungerar som antioxidant i oljor och andra hudvårdprodukter; helt enkelt gör att produkterna håller sig längre. E-vitaminet motverkar oxidation och härskning av fetter och oljor samt hindrar uppkomsten av fria radikaler. Denna form är framtagen på kemisk väg, men är naturidentisk med naturligt E-vitamin.

I oljeblandningar för huden tillsätts E-vitamin med 0,5-1% procent, och även i hudvårdsprodukter som innehåller fetter och oljor.

 

Phenoxyglycerin

Phenoxyglycerin är ett konserveringsmedel. Alla produkter som innehåller vatten måste också innehålla någon form av konserveringsmedel. Annars blir produkten snabbt förstört och farlig att använda. Nytt konserveringsmedel baserat på 90% Phenoxyethanol och 10% Ethylhexylglycerin vilket gör det mera effektivt mot bakterier. Används med 0,5-1% i alla typer av produkter och kan ersätta paraben.

 

Eterisk Citrongräsolja EKO

Uppiggande eteriska olja med citrongräs är helt ren utan tillsatser. Citrongräset växer ekologiskt i Nepal och har en naturligt uppiggande karaktär. Använd oljan som en doftgivare i aromalampor och sprid den friska citrusdoften i hela rummet, eller använd som komponent i hudvårdsprodukter, så som schampo och tvål.

  • 100 % ren eterisk olja
  • Frisk doft
  • Hämtad från citrongräs

Den eteriska oljans funktion

Eteriska oljor är starka koncentrat av en växt eller frukt, och är därför oerhört dryga. Eteriska oljor används för sin skarpa arom, för att sprida en härlig doft som även ofta förknippas med en viss stämning i ett rum. Eteriska oljor kan även användas som doftgivare i hudvårdsprodukter, men skall på grund av sin starka koncentration aldrig användas direkt på huden eller som förtäring.

 

A-vitamin palmitat

A vitamin används med 0,1 - max 1%. Bra vid torr och åldrande hud. Anses kunna reducera rynkor. Förebygger hudproblem. Obs! Koncentrerat A-vitamin bör ej användas under graviditet. 1.000.000 IE/g

Vitaminer i hud- och hårvårdsprodukter har två olika syften:

  1. De flesta vitaminer fungerar som antioxidanter, d v s hindrar fett och olja att härskna i produkten och senare på huden.
  2. Att ha en viss effekt på huden! Givetvis kan vi ta upp vissa vitaminer genom huden (ett omdiskuterat faktum). Vilken nytta kan de eventuellt göra? Kan huden ha brist på vitaminer?  Mer information finns i Guldet från växterna, art. nr. 7041 och Skapa Din egen naturkosmetik, art. nr. 7024.

Vetenskapligt namn: Retinol Palmitate

 

Avocadoolja
Avocadoolja är en halvfet olja som ger huden en boost.
Olja utvunnen ur avocadons fruktkött. Halvfet, mild och näringsrik. Bra i de flesta produkter samt vid torr och trött hud som saknar lyster.
  • Lecitin,
  • E-vitamin
  • Växtsteroler

Eterisk tea tree olja

Tea tree som passar fet och oren hy

En äkta eterisk tea tree olja (tea tree oil)  Tea tree förekommer även översatt till teträolja på svenska. Tea tree är en välbekant olja med typisk trädoft som använts länge. Tea tree lämpar sig extra bra som del i hudvårdsprodukter mot fet och oren hy. Denna olja är 100 % ren och ekologisk, utan andra tillsatser.

  • Ekologisk tea tree olja
  • Som komponent i hudvårdsprodukter
  • Lämplig mot fet och oren hy

Eterisk Citronolja

Eterisk olja med ljuvlig citrusdoft

Citronolja från Crearome är en väldoftande olja, 100 % ren eterisk olja med en fräsch citrusdoft. Citronoljan passar utmärkt att använda i aromalampan för att sprida en härlig doft, lämplig när du vill kunna tänka klart. Prova även att droppa i desserter och bakverk för en god touch av citron.

  • 100 % ren och ekologisk eterisk olja
  • Ljuvlig citrusdoft
  • Lämplig i livsmedel

Citronolja för aromaterapi och livsmedel

Eterisk olja med citron används som doftsättare i aromaterapi och anses vara fotosensibiliserande. Den friska och syrliga citrusdoften passar när du vill rensa huvudet och behöver tänka klart. Citronolja anävnds även som smaksättare i livsmedel, exempelvis i pannacotta, glass, eller bakverk istället för att riva citronskal. Tänk på att alltid späda oljan och inte förtära den direkt från flaskan.

Vad används eteriska oljor till?

Den äkta eteriska oljan utvinns från växter, örter och träd och används för sin aromatiska doft. Vissa eteriska oljor används som smaksättning i livsmedel, medan andra ingår som doftessens i hudvårdsprodukter och aromaterapi.

 

Ekologisk rosmarin

Eterisk rosmarin en äkta eterisk olja från ekologiska rosmarinblad. Rosmarinoljan är mycket koncentrerad och dryg. Oljan är helt ren och har en torr och örtig doft.

  • Äkta eterisk olja med torr, örtig doft
  • Kommer från rosmarinväxtens blad
  • Används i aromalampa, massageolja och liniment
  • Kan även användas i livsmedel

Rosmarinoljans användningsområden

Eteriska oljor har olika användningsområden. Vissa oljor används i aromaterapi för sin specifika doft och egenskap. Andra oljor används som smaksättare i livsmedel eller som komponent i hudvårdsoljor. Rosmarin används med fördel i massageolja eller liniment, och kan även användas i livsmedel.

Tänk på att aldrig använda eteriska oljor direkt på huden, utan späd den alltid med max 5 % i andra oljor eller produkter. Äkta eteriska oljor kommer från växter, träd och frukter och ska inte blandas ihop med billigare syntetiska varianter. 

 

C-vitamin palmitat

Co-antioxidant. Framställs av askorbinsyra (vitamin C) och palmitinsyra. Den är främst en antioxidant som hämmar härskning/oxidering av fett och olja. Viktigaste funktionen är förmågan den har att regenera E-vitamin. Den är inte 100% oljalöslig blandas därför inte med veg olja. Den måste användas i produkter med vatten som creamer, lotioner och geleer. Förutom detta har den kvar sin C-vitamineffekt och genom kopplingen med en fettsyra penetrerar den lättare huden och tar med sin effekt av C-vitamin in i huden. Dosera 1-3%.

 

Hampfröolja ekologisk kallpressad

Hampfröolja eller hampolja är en torr olja som absorberas snabbt av huden och är rik på både omega-3 (GLA) och omega-6.

Hampfröoljan passar känslig, tunn, torr och eksem hud men kan även användas på aknebenägen- och blandhud.

 
Sheasmörolja
Sheasmörolja är en fet olja som kan användas på extra torr hud.
  • Fet olja som med fördel kan användas på extra torra hudpartier, sprickor och för babyvård.
  • I princip samma sak som sheasmör förutom att de mättade fettsyrorna är borttagna
Lavendelblom EKO 
Lavendelblom EKO är lavendelblommor som har flera olika användningsområden. Kan bland annat användas i te, bad, ansiktsvatten, potpurri och vetevärmare.
  • Ekologiskt odlad lavendelblom som innehåller eterisk olja och garvämnen
  • Har flera användningsområden
  • Används exempelvis i te, bad och ansiktsvatten för en avkopplande effekt samt i doftkuddar, vetevärmare och potpurrier för väldoft
 
Mjölksyra, naturlig  Lactic acid min 95%
Mjölksyra naturlig  (ej från mjölkprodukter). Utvinns genom mjölksyrajäsning. Reglerar pH-värdet åt det sura hållet. Dosering av 1-2% sänker pH-värdet och fungerar effektivt som fuktbindare. Vid 5% ger den AHA-effekt.
 
Kamomill
Kamomill är starkt inflammationshämmande, sårläkande,  Kamomilloljan kan användas i alla typer av hudvårds produkter som ansiktsolja, kroppsolja, massageolja, kräm, salva, lotion, bodybutter, serum och cerat.
 
Rapsolja
Rapsoljan är en torr-halvtorr, mild, mjukgörande olja som absorberas snabbt av huden och gör sig bäst till känslig och torr 

 

Karbamid 

Karbamid är ett salt som ger mycket bra fuktbindande verkan på huden. Vid högre dosering verkar det mjukgörande genom att lösa upp döda hudceller – vilket gör det perfekt i en fotkräm.

 

MF-fett vegetabilisk

Vegetabilisk crème-emulgator. Används tillsammans med VE-fett. Dosering 2,5-5%.

 
Tistelolja
Tisteloljan är en torr olja som går snabbt in i huden och håller huden återfuktad och elastisk.
Tistelolja passar i ansikte, på kropp, nagelband och även i hår